SPORT – Liefhebbers van voetbalmemorabilia kunnen hun hart ophalen. Duisburg-doelman Mark Flekken verkoopt de drinkbus die aan de oorzaak lag van zijn ongelooflijke blunder in het duel tegen tegen Ingolstadt.

De onwaarschijnlijke beelden van de flop gingen in een mum van tijd de wereld rond. Zaterdag stond de wedstrijd tussen MSV Duisburg en FC Ingolstadt 04 op het programma in de 2. Bundesliga, de Duitse tweede klasse. Duisburg-keeper Mark Flekken wandelt in de achttiende minuut rustig naar de bidon die in zijn goal ligt om zijn dorst te lessen. Op het veld gaat het voetbalgebeuren ondertussen verder. Een verdediger kopt de bal terug naar zijn doelman maar die staat nog doodleuk met zijn rug naar het veld gedraaid. Ingolstad-spits Stefan Kutschke kan zo het gemakkelijkste doelpunt uit zijn carrière scoren.

Nederlander Flekken kon er gelukkig om lachen: zijn ploeg won met 2-1. Nu wordt het beruchte hebbeding geveild op de clubwebsite van Duisburg. De koper ontvangt een stukje voetbalgeschiedenis en de opbrengst van de ludieke verkoopactie gaat naar Zebrakids, een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen.

Tekst: Alexander Vanhalst, foto: Pixabay (CC0)