AgendaReportage

‘The Real Architect’ legt fundament voor zijn carrière

Rapper The Real Architect aan het werk in Aalst. ©Wannes Averhals

Elias Verhoeven A.K.A The Real Architect is een 18-jarig opkomend rap-talent uit Aalst. Na zijn inschrijving bij Stubru’s Nieuwe Lichting kwam zijn carrière in een stroomversnelling. Hij had er al enkele optredens opzitten voor vrienden, maar Schouwrock was voor hem zijn eerste echte vuurdoop als beginnende artiest.

Elias was de nieuwste naam op de affiche van de Aalstse fuif Schouwrock. Ik was net op tijd, na de ziel uit mijn lijf te lopen, om te zien hoe hij met veel energie het podium op sprong en begon met zijn kunsten te tonen. Omdat de set die hij speelde maar een halfuur duurde, en hij de opener was om kwart na zeven in de avond, was de opkomst voor zijn show niet immens. Maar wel genoeg om er een sfeervolle aftrap van te maken.

Hij begon zijn set met ‘Break out’, het laatste nummer dat hij op YouTube plaatste, en het publiek werd meteen dolenthousiast. Daarna ging hij verder met een andere single die hij op YouTube dropte, namelijk ‘I’m Back’, zijn bekendste track momenteel en dus ook bekend bij het publiek in Aalst.


Hij bracht ook zeven nieuwe nummers die stuk voor stuk een andere stijl hadden waardoor The Real Architect al zijn kwaliteiten kon tonen. Hij bracht een goede mix van motiverende teksten en emotionelere nummers en hield daardoor het concert spannend en fijn om naar te luisteren.

Verbaasd door opkomst
Wanneer het einde van de set er aankwam, werd Elias wat meer open en vroeg hij bijvoorbeeld wat hulp van het publiek. De lichten werden aangestoken en de artiest schrok zelf van de hoeveelheid mensen die hij zag. Nadat hij deze ontdekking maakte, bracht hij nog enkele nummers met een duidelijke energieboost. Voor hij van het podium ging, vroeg hij zijn oudere broer bij hem op het podium om hem te bedanken om de rol van manager op zich te nemen en om ervoor te zorgen dat hij op Schouwrock kon staan. Ten slotte volgde nog een kleine crowdsurf en bedankte hij de fans voor hun opkomst.

Na het optreden had ik de kans om met The Real Architect samen te zitten en hem enkele vragen te stellen over de set die hij juist bracht, wat hem aan het rappen heeft gezet en wat zijn plannen zijn voor de toekomst.

Hoe vond je schouwrock?
Schouwrock was zeker al een hoogtepunt. Voor Schouwrock had ik er al enkele kleine optredens opzitten voor ongeveer acht mensen maar dit is zeker wel al een hoogtepunt in mijn carrière.

Ik heb een paar nieuwe nummers gehoord, welke waren dat juist?
In het totaal bracht ik zeven nieuwe nummers, de eerste twee nummers die ik bracht waren nummers die ik al had gedropt namelijk, ‘I’m Back’ en ‘Break Out’. Dan volgden allemaal nieuwe nummers zoals ‘Don’t Want To Go back’, ‘Bringing This Place Down’, ‘Old Schoo’l, ‘Get Up’, ‘Of Course’, ‘Being Me’ en ‘I smell blood’.

Ik heb je ook een paar keer horen zeggen ‘fuck mumble rap’, ben je daar zo hard tegen?
Het frustreert mij vooral dat de jeugd eigenlijk dat beschouwt als rap terwijl lyrical rap zoveel meer bevat. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van Hopsin en NF omdat deze muziek veel meer betekent.

Hoe lang rap je eigenlijk al?
Ik luister al heel mijn leven naar rapmuziek en ik begon te schrijven toen ik twaalf was, maar echt rappen doe ik pas sinds vorig jaar.

Wat wil je uiteindelijk bereiken met het rappen?
Zo groot mogelijk worden.

Architect heeft zijn vuurdoop als performer en rapper fantastisch doorstaan. Het leek wel alsof hij al jaren ervaring had op het podium, duidelijk een talent om naar uit te kijken. Hij speelde goed in op het publiek en bracht ons een zeer exclusief optreden met zeven nieuwe nummers. Door de radio-aandacht die hij al heeft gekregen door De Nieuwe Lichting is er veel potentieel en een grote toekomst weggelegd voor dit jonge talent.

The Real Architect heeft geen opkomende performances, maar plant wel om nieuwe singles te droppen op YouTube komende weken.

Tekst: Wannes Averhals, foto: ©Wannes Averhals