LijstjeLokaalTekst

Top 5 hipste Antwerpse koffiebars

Hipste koffiebars van Antwerpen. © Kautar Doukali

Studeer je in Antwerpen en vind je geen geschikte plaats om aan je groepswerk te werken? Of ben je op zoek naar een plek waar je in alle rust kan genieten van een lekkere kop hete koffie? Ontdek hier de hipste Antwerpse koffiebars.

 1. Kafeenini                           9/10

  De beste toppings vind je in deze zaak. © Kautar Doukali

Een toch wel heel opvallend interieur wanneer je deze koffiebar binnenstapt. Een fiets die aan het plafond hangt, enkele artistieke ontwerpen aan de muur en verlichtingen die meteen je aandacht trekken. Kaffeenini biedt koffies aan met tal van verschillende toppings. De Cookie Crumble, de Emilyni (mix van frambozen en chocolade), en de Cordinho (met hazelnoot en bresiliennenootjes) zijn toch wel de uitblinkers van deze koffiebar. Een team van enthousiaste medewerkers staat klaar om je te bedienen. Voor mij toch wel een grote favoriet.

 1. Vandoag is’t                       8/10

  Allerlei soorten koffie’s voor een spotprijs. © Kautar Doukali

Is je budget wat beperkt? Geef je niet graag een grote som uit aan koffies? Bij Vandoag is’t heb je voor maar twee euro een schuimige cappuccino. De prijslijst voor de koffies bij deze zaak ligt opvallend lager wanneer we ze met de andere koffiebars vergelijken. Voor 60 eurocent extra verkrijg je al een cappuccino met heerlijke toppings zoals de Nutellino of de Speculino. Een uitgebreid en goedkoop aanbod dat bij studenten zeker in de smaak valt.

 1. Kolonel Coffee                  7/10

  Heb jij de cappuccino met honing al geproefd? © Kautar Doukali

Nood aan energie voor je les begint? Bestel dan een koffie bij Kolonel Coffee. Met hun passie voor koffie en kwaliteit weten ze hoe ze hun klanten moeten verwennen. Binnen kan je plaatsnemen in een toch wel Scandinavisch geïnspireerd interieur. In de zomer kan je ook nog eens genieten van het zonovergoten terras op de Troonplaats. Twijfels over je bestelling? Een absolute aanrader is de cappuccino met honing!

 1. Coffeelabs                         6 /10

  De koffiebar waar je de studentensfeer meteen opsnuift. © Kautar Doukali

Bij het binnenkomen van deze koffiebar snuif je meteen de studentensfeer op. Studenten met laptops, boeken en cursussen. Groepswerken die aan de volle gang bezig zijn. Je zou het een echte studentenkoffiebar kunnen noemen. De bestelling gebeurt aan de bar wanneer je binnenkomt, ze komen dus niet bij je aan tafel. Toch wel een minpuntje.

 1. Belga & Co                          5/10

  De koffiebonen komen uit hun eigen branderij. © Kautar Doukali

Het team van Belga & Co wil vooral zijn klanten kennis laten maken met echte kwaliteitskoffie. Ze selecteren en roosteren namelijk zelf de bonen die worden verwerkt in de koffie. Belga & Co startte met een koffiebranderij. Later kwam het idee om een koffiebar te openen. Ondertussen hebben ze al drie zaken. Cappuccino’s, latte’s met allerlei tierlantijntjes worden hier weggelaten. Jammer toch, toppings zorgen net voor dat extra genot.

© Kautar Doukali

Tekst en foto’s: © Kautar Doukali