Voor wie Pukkelpop een beetje te druk vindt of toch alleen maar in de Boiler Room vertoeft, is er voor het tweede jaar op rij nu het kleine broertje Garnizoen. Een techno en house festival, op de citadel van Diest.

Naast het grootste podium, de Loods en de doorzichtige tent, de Flank, was er dit jaar ook plaats voor een nieuw podium: het Vizier. Een Urban stage gehost door Studio Brussel resident Faisal.

De insteek: terugkeren naar de roots van de befaamde ware house raves (grote feestjes in verlaten loodsen) in Chicago, de bakermat van house muziek.

Loods

Mede door het prachtige lentezonnetje werd deze tweede editie een echte topper. De sfeer zat goed, de muziek nog beter. De Loods werd omgetoverd tot een ware technotempel. De zon deed zijn werk, de temperatuur steeg al vanaf de middag exponentieel. Maar eerlijk gezegd, ook al had het buiten gevroren, in de loods stond je sowieso te zweten.

De headliner was Vlaamse trots: Amelie Lens. Juist terug van een weekend met vier shows in Californië en een paar uurtjes voor Garnizoen nog draaiend op DGTL festival in Amsterdam. Toch slaagde ze erin knaller na knaller alle techheads naar een nieuw hoogtepunt te tillen met de rauwste techno zoals we dat van haar gewend zijn.

Flank

 Als het in de loods te zwoel werd, kon je afzakken naar de Flank. Een doorzichtige open tent die tussen de verdedigingsmuren van de citadel lag. Eindelijk schaduw. Afsluiter daar was David Vunk, een Nederlandse house-dj die met zijn aanstekelijke dansmoves en gekke bekken het publiek helemaal wist in te palmen.

Vizier

 Zoals eerder gezegd was er dit jaar ook plaats voor wat uitbreiding. Een kleinere loods werd omgebouwd tot urban podium. Feestvierders stonden tot buiten mee te vieren op de beats van onder andere Jack (The Mixfitz), Susobrino, Yooth, Danga, Vandalen en afsluiter Faisal.

Nog steeds geen idee wat Techno of House inhoudt? Luister dan deze playlist als voorbereiding op volgend jaar. Of als voorbereiding op de komende festivalzomer.

Tekst: Stijn Grobet