NieuwsTekst

Van den Broeck knijpt remmen dicht op einde van het seizoen

Jurgen Van den Broeck zegt op het einde van dit seizoen het profpeloton vaarwel. De Belgische ronderenner had nog een contract tot eind 2018, maar de mentale en fysieke opofferingen werden hem stilletjes aan te veel. ‘Ik luister naar de signalen van mijn lichaam’, klinkt het op de website van zijn ploeg LottoNL-Jumbo.

De 34-jarige Van den Broeck is momenteel aan de slag in de Ronde van Italië als meesterknecht van de Nederlander Steven Kruijswijk. De moeite en de opofferingen die het hem kostten om optimaal voorbereid te zijn op z’n intussen vijftiende grote ronde, deden hem beseffen dat hij er geen extra jaar meer wilde aan vast breien.

Podium in Tour

Hoogtepunten in de profcarrière van Van den Broeck waren zijn ereplaatsen in de drie grote rondes, met als absolute uitschieter de derde plaats in de Ronde van Frankrijk, na het schrappen van Denis Menchov en Alberto Contador uit de einduitslag wegens dopinggebruik. Verder pakte Van den Broeck ook nog een rit mee in de Dauphiné Libéré in 2011 en kroonde hij zich tot Belgisch kampioen tijdrijden in 2015.

 

Tekst: Glen Van Herck