AgendaTekst

Festival VeelZIJdig focust op vrijen en vrouwen

'Silence Matters' II van Ine Lammers. Alle tentoongestelde werken zijn ook te koop.

Seksualiteit en intimiteit staan centraal op VeelZIJdig om de Internationale Vrouwendag op 8 maart 2019 in de schijnwerpers te zetten. Het initiatief is van Mens.nu Vlaams-Brabant, en zal van 4 tot en met 8 maart 2019 plaatsvinden. In 2018 was er al een een eerste editie, en vanwege het gigantische succes is er dit jaar opnieuw een festival. 

 

Zaterdag 2 maart opende het festival met een bescheiden expositie van een tiental schilderijen lush&lust part II van Ine Lammers in ’t Rood Huys in Leuven, de galerij en het keramiekatelier van Jan Vander Elst. De schilderijen blijven in ’t Rood Huys tot en met 6 april 2019. De werken van Ine Lammers draaien de laatste jaren vooral rond vrouwen, en hun seksualiteit, sensualiteit en kwetsbaarheid. Verder deze week worden er lezingen gehouden waarbij er verschillende sprekers de toeschouwers uitdagen om ‘de vrouw’ en haar complexiteit in de spotlight te zetten. De lezingen doorbreken taboes en kaarten thema’s aan die de gemiddelde Belg liefst in de doofpot steekt. Het festival is gratis, maar voorafgaande inschrijving is bij sommige evenementen verreist.

 

Bloed, zweet en cellulitis

In de Swartehond, een koffieshop in Leuven, start VeelZIJdig maandag 4 maart 2019 met een eerste lezing For his Pleasure, waarbij onder andere Emilie Daems, klinisch seksuoloog en vroedkundige, en Wim Slabbinck, seksuoloog in hoofdberoep en journalist voor De Morgen en Charlie Magazine, komen praten over de minderwaardige rol van de vrouw tijdens seks. Inschrijven voor deze activiteit is niet nodig. Ook Bloed, zweet en cellulitis, Liefde voor gevorderden en meer activiteiten vinden eveneens plaats in de koffiebar op het Joris Helleputteplein. De activiteiten zijn eerder interactieve gesprekken dan lezingen, de gastsprekers zijn dus niet de enigen die de tijd krijgen om hun zegje te doen.

 

Het festival sluit af met Down under pt. 1 en Down under pt. 2 op donderdag 7 en vrijdag 8 maart 2019 in de Bellévie, een kledingwinkel in de Parijsstraat. De seksuele bevrediging bij zowel de man als de vrouw staan centraal, inclusief tips and tricks. Helaas zijn deze laatste twee workshops voorlopig volzet, maar aarzel niet om je aan te sluiten op de wachtlijst.

 

Tekst & foto: © Eva Vandormael