AgendaAudio

Veganistisch eten niet zo moeilijk: ‘Zelfs in ribbetjesrestaurant kon ik al plantaardig eten’

Veganist Judith was studiogast bij radioprogramma Save The Date. ©Oona Staes

Veganisten nodigen iedereen met plezier uit om deel te nemen aan de Vegan Challenge. Tijdens deze challenge in oktober daag je jezelf uit om een maand lang een veganistische levensstijl te proberen. Dat wil zeggen dat je geen enkel dierlijk product mag consumeren. Maar is dit wel zo makkelijk? Judith (19) is al drie jaar veganist en vindt van wel.

Veganist zijn betekent geen melk, geen eieren en geen vlees of vis consumeren. Niet zo makkelijk om je aan die eetstijl te houden, zou je denken. Maar voor Judith was dit helemaal niet zo. Ze eet al een tijdje helemaal niets meer dat van een dier komt, en dat heeft een vrij logische reden, vindt ze zelf.

3 jaar vegan

Het woord ‘veganist’ wordt tegenwoordig al snel gelinkt aan konijnenvoer. Maar dat is absoluut niet het enige dat Judith eet.

vegan is konijnenvoer

https://www.instagram.com/p/BoRuWvJn2wR/

Judith is studente aan de Thomas More hogeschool in Mechelen. Kan zij die organische producten wel allemaal betalen? Volgens haar zeker wel, want er is namelijk één duur product dat ze nooit hoeft te kopen.

vegan zijn is goedkoop

Zelf koken doet ze helemaal niet graag. Daarom gaat ze vaak uit eten met haar vrienden, die het meestal niet zo erg vinden om samen met haar vegan te eten. Maar dat kan natuurlijk niet altijd, en daar heeft Judith een oplossing voor.

vegan in ribbetjesrestaurant

https://www.instagram.com/p/BoWO0vaH5e1/

Voor Judith heeft de veganistische levensstijl alleen maar voordelen met zich meegebracht. Ze voelt zich er niet alleen mentaal beter bij, maar ook fysiek.

vegan is positieve verandering in lichaam

Tekst: Elise Van Craen, foto: ©Oona Staes