NieuwsTekst

Vrienden brouwen nieuw Mechels ‘Ravotter’-bier

© Pixabay

Wat begon als een hobby is uitgelopen tot een volwaardig, speels bier. Selim Abdou en Ernest Bossuyt startten drie jaar geleden met het brouwen van bier. Vanaf mei is het Mechels bier D’Ravotter te koop in verschillende cafés.

Selim en Ernest kwamen op het idee doordat ze na vergaderingen van de speelpleinen af en toe iets gingen drinken. Ze pakten het groots aan en gingen op een bierreis en bezochten een brouwbeurs. In november 2014 zag hun probeersel voor het eerst het levenslicht in de keuken van het kasteel van speelplein Weyneshof, waar de mannen allebei actief zijn.

Drau Ravotters

Het bier heeft sinaasappel, kandijsuiker en zoethout als extra ingrediënten. De vrienden van de twee hebben de bieren al goedgekeurd. De naam is afkomstig van ‘Drau Ravotters’. Drau betekent in het Mechels dialect ‘drie’, en aangezien Kristof Naster Selim en Ernest heeft geholpen, was hij de derde man. Om de uitspraak wat makkelijker te maken, veranderde de naam later nog in D’Ravotter.

Mechelse bierpatrimonium

Inmiddels is het bier te koop in Mechelse cafés waaronder ‘De Floeren Aap’, ‘De Kuub’ en ‘Moonzone’. Toch willen Selim en Ernest niet persé de grootste worden op vlak van triples.’Eigenlijk willen we onze bijdrage leveren aan het Mechelse bierpatrimonium. Zodat mensen over enkele jaren kunnen zeggen dat je nog geen ‘’Mecheleir’’ bent omdat je ons bier nog niet hebt gedronken’, vertellen ze in Het Laatste Nieuws. Een deel van de winst zal naar het speelplein Weyneshof gaan.

Een tweede bier staat al op punt. Dit wordt een ‘Stout’-bier. Een zwaar bier met toetsen van chocolade en koffie, gelagerd op chilipepers en munt als finishing touch.

Tekst: Luca van Turnhout