NieuwsTekst

Watertanden: gorgonzola-ijs met vijgen is beste ijssmaak van ons land

Uitbater ijssalon Oyya in Brugge is Belgisch Kampioen Gelato

De winnende ijssmaak bevat aparte ingrediënten. © Pexels

LIFESTYLE – Mathieu Eyckmans nam deel aan het Gelato Festival Challenge in Zandhoven en kwam als winnaar uit de bus. Hij waagde zijn kans bij de vakjury met een alternatieve, originele combinatie van smaken.

Mathieu wist de jury te overtuigen met zijn gorgonzola-ijs met vijgen en gekarameliseerde ham. Hij kwam op het idee om de ingrediënten te combineren omdat mensen graag kaas eten als dessert. Het is niet echt voor de hand liggend om gorgonzola in ijs te verwerken, maar daarom karameliseerde Mathieu de ham om zo toch een zoete smaak te creëren.

Mathieu is naast Belgisch kampioen ook trotse bezitter van een ticket voor het Europees Kampioenschap in 2020 in Italië. Hij wordt dan vergezeld door Sylvester Schatteman (Gelateria Bazalia, Bazel) en Kris Adriaensen (Kris N’Ice, Oostmalle).

Ook Glenn Verhoeven (Heidehoeveijs, Oostmalle) viel in de prijzen. In 2019 trekt hij met zijn popcornijs naar het Europese Kampioenschap voor jongeren.

Tekst: Florence Wijnen, foto: CC0